skip to Main Content

Bart en Ilse van Dommelen zijn sinds 2014 trotse eigenaren van Barts Wijnkoperij in Eersel. Een winkel waarin ze met enthousiasme hun liefde voor wijn en port overbrengen op hun klanten.

De liefde – noem het gerust passie – voor wijnen ontstond bij Bart van Dommelen al op jonge leeftijd. Op zijn 14e werkte hij een zomer lang keihard om die ene dure fles wijn te kopen.

Het was ’t waard.

Jarenlange ervaring deed Bart op met het inkopen en verkopen van wijnen; hij liet zich overal zien, bouwde aan zijn reputatie en netwerk en plukt daar nu de vruchten van. Het mooiste wat Bart namelijk kan overkomen is dat hij er met een pareltje vandoor gaat, terwijl de grote importeurs het nakijken hebben. Het blijkt vaak een kwestie van gunnen te zijn. Sommige van de mooiste wijnen worden niet per honderdduizend liter geproduceerd; in enkele gevallen gaat het slechts om een paar honderd flessen. Prachtig als een aantal van die flessen naar de winkel komt om door te kunnen verkopen aan echte liefhebbers.

De grootste uitdaging die Bart in zijn werk vindt, is het zoeken naar kwaliteitswijnen voor een aantrekkelijke prijs. Die zoektocht brengt hem bij wijnhuizen en topproducenten over de hele wereld; inmiddels weet hij dat je kwaliteit niet altijd af kunt lezen aan de prijs. Met andere woorden: niet elke dure wijn is lekker en niet elke goedkope wijn slecht.

Unieke vondsten vind je in ‘Barts Schatkamer’. Daar liggen de zorgvuldig verzamelde wijnen en Vintage Ports die alleen bij héél bijzondere gelegenheden of gezelschappen open gaan. Mooi om cadeau te doen maar ook om zelf van te genieten.

Bart en Ilse staan inmiddels bekend om hun persoonlijk advies: geef een menu aan hen door en zij zoeken de lekkerste wijnen om erbij te schenken. Daarbij houden zij rekening met het beschikbare budget. Datzelfde geldt voor het samenstellen van relatiegeschenken: met die mooie fles wijn die je een zakenrelatie cadeau doet, maak je écht indruk.

Laat het maar aan Bart over om een wijn te omschrijven; zijn enthousiasme is niet te stuiten en zijn kennis bijkans onuitputtelijk. Bijna altijd begint hij met: ‘Wijn is niets meer dan vergist druivensap’ maar met de nodige humor en zeker met zeer veel kennis over wijn en port, kan Bart enthousiast vertellen over de smaak, de sfeer, het wijnhuis en het productieproces. Van een bezoekje aan Barts Wijnkoperij, kom je altijd wijzer thuis.

LET OP

Een groot gedeelte van de wijnen van Barts Schatkamer liggen op voorraad in onze winkel. Echter, om alle wijnen optimaal te bewaren ligt er ook een gedeelte bij de importeur. Mocht u interesse hebben in de wijnen van Barts Schatkamer neem dan van tevoren contact met ons op via contact@bartswijnkoperij.nl

×Close search
Zoeken